15 بهمن 1393 - 14:14 شناسه خبر: 1941 نسخه چاپی

معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت:

گسترش صنایع تبدیلی خرما، عاملی برای جلوگیری از واردات شکر

گسترش صنایع تبدیلی خرما، عاملی برای جلوگیری از واردات شکر معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت:
اگر در بخش خرما و نخیلات سرمایه‌گذاری شود و صنایع تبدیلی و تکمیلی آن گسترش یابد، علاوه بر آنکه واردات شکر کاهش پیدا می‌کند، بیماران دیابتی ن ...

اگر در بخش خرما و نخیلات سرمایه‌گذاری شود و صنایع تبدیلی و تکمیلی آن گسترش یابد، علاوه بر آنکه واردات شکر کاهش پیدا می‌کند، بیماران دیابتی نیز با مشکلات کمتری روبه‌رو خواهند بود.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران، معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی درباره وضعیت نخیلات در کشور گفت: بارش باران نیازمند سطح سبز در کشور است و از آنجا که در استان‌های جنوبی و گرمسیر قابلیت رشد درختانی همچون نخل فراهم است، نمی‌توان سطح زیر کشت آنها را کاهش داد.

محمدعلی طهماسبی افزود: جلوگیری از ریزگردها و افزایش بارندگی ارتباط مستقیمی با سطح سبز دارد.

وی خاطرنشان کرد: نخل از درختانی است که دارای ارزش افزوده بسیاری است، اگر سرمایه‌گذاری برای صنایع تبدیلی و تکمیلی آن انجام شود.

طهماسبی ادامه داد: بیش از یک میلیون تن خرما در کشور تولید می‌شود که اگر قرار باشد واردات شکر و بیماران دیابتی را در آمار مربوطه به حساب آوریم، باید گفت که امکان تولید قند و محصولاتی از این دست از خرما وجود دارد.

وی تصریح کرد: اگر سرمایه‌گذاری تنها برای 400 تا 500 هزار تن از نخیلات فراهم شود و تبدیل فرآورده‌های مختلفی در دستور کار قرار گیرد، بدین‌ترتیب علاوه بر آنکه شاهد کاهش واردات خواهیم بود، از این گیاه نیز استفاده حداکثری خواهد شد.

وجود بسترهای هیدروپونیک وارداتی در کشور

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی یادآور شد: برگ درخت نخل و تنه آن ماده اولیه بسترهای هیدروپونیک را فراهم می‌آورد که در حال حاضر وارداتی بوده و قابلیت سرمایه‌گذاری در آن وجود دارد.

طهماسبی تأکید کرد: در حال حاضر تنها چند واحد کوچک تبدیل خرما و سایر قسمت‌های گیاه نخل را به فرآورده‌های قابل استفاده در کشور انجام می‌دهند.

وی اظهار داشت: در حال حاضر توان صادراتی حدود 120 تا 130 هزار تن خرما در کشور وجود دارد، در حالی که می‌توان با توسعه صنایع تبدیلی، مقدار بیشتری از این محصولات را صادر کرد.

طهماسبی همچنین گفت: ارقامی چون مضافتی، استعمران، پیارم و کبکاب از بهترین ارقام تجاری خرما محسوب می‌شود که باید فکری اساسی به حال سورت، بسته‌بندی و صادرات آنها داشت.

وی در پایان افزود: درخت نخل برکتی است که خداوند نصیب جنوب‌نشینان کشور کرده است و باید برای صنایع تبدیلی آن فکری اساسی شود و نمی‌توان گفت که این محصول باعث پایین رفتن سطح آب‌های زیرزمینی و هدررفت آب می‌شود.

 

منبع: ایانا